Giveaway Lumi FTW: Menangi PS5 & banyak lagi

🤖 Rumusan Berita ChatGPT
Ringkasan berita oleh ChatGPT mengenai tajuk berita terhangat minggu ini. Tatal ke bawah dan klik pada tajuk berita untuk untuk laporan mendalam oleh media.

Dikemaskini pada 21 Nov 2023

weekly news recap ai icymi 17 nov

News Stack ini lebih baik dalam aplikasi

Baca semua artikel tanpa had pada aplikasi Lumi News

Muat turun secara percuma

🔎 J-KOM

🤖 Dr Agus, yang baru-baru ini meletak jawatan sebagai KP J-KOM tular di media sosial selepas video lucah yang didakwa dikaitkan dengannya menjadi viral. Fahmi Fadzil mengesahkan Agus telah meletak jawatan dan tidak lagi berkaitan dengan J-KOM atau kerajaan.

- Dihasilkan oleh AI

Sedang dimuat turun...

🔎 Mahathir

🤖 Mantan PM, Tun Dr Mahathir hangat dibincangkan minggu ini selepas beliau muncul sebagai tetamu di podcast Khairy Jamaluddin & Shahril, Keluar Sekejap. Beliau membincangkan tentang Anwar sebagai PM, bekerjasama dengan DAP, dan banyak lagi.

- Dihasilkan oleh AI

Sedang dimuat turun...

🔎 Coldplay

🤖 Menjelang beberapa hari sahaja lagi konsert sulung Coldplay di Malaysia, beberapa pihak termasuk Pemuda PAS telah menggesa agar kerajaan membatalkan konsert itu. Mereka berpendapatan ianya patut dibatalkan bagi menghormati kesengsaraan rakyat Palestin

- Dihasilkan oleh AI

Sedang dimuat turun...

🔎 Anwar

🤖 PM Anwar Ibrahim ke Amerika Syarikat minggu ini bagi mewakili Malaysia ke Persidangan APEC 2023. Beliau turut menemui beberapa wakil syarikat gergasi di sana bagi mengembangkan peluang pelaburan di Malaysia.

- Dihasilkan oleh AI

Sedang dimuat turun...

🔎 ZUS Coffee

🤖 Syarikat tempatan ZUS Coffee telah dikaitkan dengan Dewa mitos Greek, Zeus. Ini telah menyebabkan beberapa pihak menyeru orang ramai agar memboikot ZUS. Pihak syarikat itu telahpun tampil dan menafikan tuduhan itu dan berkata ZUS diilhamkan daripada Kaldi.

- Dihasilkan oleh AI

Sedang dimuat turun...

🔎 Siti Mastura

🤖 Ahli Parlimen Kepala Batas, Siti Mastura telahpun disoal polis berhubung dakwaannya pada satu ceramah PRK yang mengaitkan beberapa ahli DAP dengan Chin Peng & Lee Kuan Yew. Selain Lim Guan Eng, Teresa Kok juga turut menyaman beliau.

- Dihasilkan oleh AI

Sedang dimuat turun...

🔎 KJ - Tiong King Sing

🤖 Selepas tularnya kenyataan Khairy Jamaluddin (KJ) dengan berkata ada pihak takut dirinya diberi 'kredit' jika GEG dilaksanakan, Tiong King Sing telah membidas bekas Menteri Kesihatan itu dan menggelarnya Menteri Kesihatan yang terburuk.

- Dihasilkan oleh AI

Sedang dimuat turun...
news-stack-on-news-image

Apakah
News Stack?

News Stack ialah kompilasi artikel dan video teratas mengenai topik paling hangat, dipilih oleh pasukan editorial Lumi merentas 80+ media. Lihat tajuk berita terbesar tentang topik itu, semuanya dalam satu suapan yang mudah dan boleh dikongsi.

1 komen

Muat turun aplikasi untuk sertai!

Lebih News Stack

Trending sekarang

Sedang dimuat turun...